BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING POIESZ PALINGWORST 125gram
Noordertrots
Verkozen tot beste supermarkt in vlees én brood van Nederland
0
Aanbiedingen
Actueel
Spaarcadeaus
Boodschappen bestellen
Gebak
Onze winkels
Service
Werken bij
0
Home
Aanbiedingen
Actueel
Spaarcadeaus
Boodschappen bestellen
Gebak
Onze winkels
Service
Werken bij
Home
Rabarber aardbei compote
Rabarber aardbei compote
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
1 beker ambachtelijk schepijs boeren vanille
1 bak à 500 gram aardbeien
4 perssinaasappels
500 gram rabarber
4 takjes verse munt
1 beker à 125 gram Melkan crème fraîche
1 zakje vanillesuiker
3 bastogne koekjes
3 eetlepels suiker
Bereidingswijze
Pers de sinaasappels uit.
Was de rabarberstelen en snijd een stukje van de onderkant. Snijd de rabarber in kleine stukjes.
Spoel de aardbeien af met het kroontje erop en laat ze uitlekken op een keukendoek. Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in 4 stukjes.
Houd 8 aardbeien apart voor het garneren.
Doe de rabarberstukjes in een pan met het sinaasappelsap en 3 eetlepels suiker. Kook het geheel 5 minuten en laat daarna afkoelen.
Schep de aardbeien en de vanillesuiker door de afgekoelde rabarber en sinaasappel heen om de compote af te maken.
Schep 6 eetlepels van de compote en 125 gram crème fraîche in de keukenmachine en draai het fijn om er een saus van te maken.
Stamp de bastogne koekjes fijn tot kruimels en leg dit apart.
Doe een royale schep compote in een coupe en leg daarop een bol vanille ijs.
Schep de saus van aardbeien en crème fraîche over het ijs heen en leg de aardbeien hier omheen.
Garneer het geheel met de kruimels bastogne koek en een takje verse munt.
Blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van acties, aanbiedingen en activiteiten? Vul uw e-mailadres in.
Inschrijven