- Noordertrots
- Verkozen tot beste supermarkt in vlees
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
- 1 beker ambachtelijk schepijs boeren vanille
- 1 bak à 500 gram aardbeien
- 4 perssinaasappels
- 500 gram rabarber
- 4 takjes verse munt
- 1 beker à 125 gram Melkan crème fraîche
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 bastogne koekjes
- 3 eetlepels suiker
Bereidingswijze
- Pers de sinaasappels uit.
- Was de rabarberstelen en snijd een stukje van de onderkant. Snijd de rabarber in kleine stukjes.
- Spoel de aardbeien af met het kroontje erop en laat ze uitlekken op een keukendoek. Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in 4 stukjes.
- Houd 8 aardbeien apart voor het garneren.
- Doe de rabarberstukjes in een pan met het sinaasappelsap en 3 eetlepels suiker. Kook het geheel 5 minuten en laat daarna afkoelen.
- Schep de aardbeien en de vanillesuiker door de afgekoelde rabarber en sinaasappel heen om de compote af te maken.
- Schep 6 eetlepels van de compote en 125 gram crème fraîche in de keukenmachine en draai het fijn om er een saus van te maken.
- Stamp de bastogne koekjes fijn tot kruimels en leg dit apart.
- Doe een royale schep compote in een coupe en leg daarop een bol vanille ijs.
- Schep de saus van aardbeien en crème fraîche over het ijs heen en leg de aardbeien hier omheen.
- Garneer het geheel met de kruimels bastogne koek en een takje verse munt.