Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 1 beker ambachtelijk schepijs boeren vanille
  • 1 bak à 500 gram aardbeien
  • 4 perssinaasappels
  • 500 gram rabarber
  • 4 takjes verse munt
  • 1 beker à 125 gram Melkan crème fraîche
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 bastogne koekjes
  • 3 eetlepels suiker

Bereidingswijze

  • Pers de sinaasappels uit.
  • Was de rabarberstelen en snijd een stukje van de onderkant. Snijd de rabarber in kleine stukjes.
  • Spoel de aardbeien af met het kroontje erop en laat ze uitlekken op een keukendoek. Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in 4 stukjes. 
  • Houd 8 aardbeien apart voor het garneren.
  • Doe de rabarberstukjes in een pan met het sinaasappelsap en 3 eetlepels suiker. Kook het geheel 5 minuten en laat daarna afkoelen.
  • Schep de aardbeien en de vanillesuiker door de afgekoelde rabarber en sinaasappel heen om de compote af te maken.
  • Schep 6 eetlepels van de compote en 125 gram crème fraîche in de keukenmachine en draai het fijn om er een saus van te maken.
  • Stamp de bastogne koekjes fijn tot kruimels en leg dit apart.
  • Doe een royale schep compote in een coupe en leg daarop een bol vanille ijs.
  • Schep de saus van aardbeien en crème fraîche over het ijs heen en leg de aardbeien hier omheen.
  • Garneer het geheel met de kruimels bastogne koek en een takje verse munt.