Gemarineerde Noorder varkenssteak met tomatenglacé

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 plakken Noorder gemarineerde varkenssteaks
  • 450 gram aardappel blokjes
  • 200 gram geschrapte worteltjes
  • 200 gram peultjes
  • 100 gram gemengde kropsla
  • 1 pakje à 100 gram Sum Sam boemboe rode curry
  • 3 eetlepels gesnipperde ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel Amelander honing-mosterd dressing
  • 3 eetlepels olijfolie voor warme bereidingen
  • 3 eetlepels ketchup
  • 250 ml cola
  • 75 ml zoete ketjap

Bereidingswijze

  • Doe de aardappelblokjes in een schaal.
  • Maak de peultjes schoon en kook ze kort tot ze beetgaar zijn. Laat de peultjes afkoelen in koud water.
  • Snijd de wortels in de lengte door de midden en halveer nogmaals. Kook de wortels kort tot ze beetgaar zijn en laat ze afkoelen in koud water.
  • Snijd de peultjes in dunne reepjes.
  • Vermeng de peultjes en de wortel met de aardappel blokjes en breng het op smaak met olijfolie en peper en zout.
  • Pers de 4 knoflookteentjes.
  • Doe olijfolie in een wokpan en laat het even heet worden. Doe hier de uitjes en de knoflook in en laat het 2 minuten zweten op matig vuur. Doe het pakje boemboe rode curry hierbij en roer dit 1 minuut mee. Blus het af met de 250 ml cola en de 75 ml ketjap.
  • Kook de saus 1 minuut goed door en laat daarna op zacht vuur doorkoken totdat de helft stroperig wordt. Dit is de glacé.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Dep de steaks droog met keukenpapier. Doe olijfolie in de koekenpan en laat dit heet worden. Laat de steaks kort aan alle kanten dicht schroeien. Haal de steaks uit de pan leg ze op een bakplaat.
  • Doe een zeef in een kookpan en zeef de uitjes uit de glacé. Roer 3 eetlepels ketchup door de glacé.
  • Dep de steaks goed in met de glacé en zet ze 10 minuten in de oven op 180 °C.
  • Leg de sla op een bord en doe hier de Amelander honing-mosterd dressing overheen. Leg de wortel, peultjes aardappel salade en de steak hiernaast.