Penne pasta met tonijn roomsaus, olijven en rucola sla

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 kopjes penne pasta
  • 2 blikjes John West tonijn in olijfolie
  • 1 blikje à 170 gram Carbonell zwarte olijven
  • 4 trostomaten
  • 1 zak à 75 gram rucola sla
  • 1 zakje à 60 gram Galbani Grana Padano
  • 4 eetlepels gesnipperde uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl kookroom
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Hak de knoflook teentjes in kleine stukjes en halveer de olijven.
  • Kook de penne pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg de uitjes, de gehakte knoflook en de olijven toe. Blus dit af met de 2dl kookroom.
  • Voeg de tonijn stukken toe in te koekenpan en roer dit goed door. Zet het vervolgens aan de kant op laag vuur.
  • Snijd de trostomaten in blokjes.
  • Vermeng de penne pasta en de tomaat blokjes met de tonijn roomsaus uit de koekenpan.
  • Bestrooi het gerecht met de Grana Padano en garneer het met de rucola sla.