Roergebakken asperges met veldsla, krielaardappeltjes en varkenscarré

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

Varkenscarré aan 1 stuk à 600 gram
500 gram verse Hollandse asperges (geschild?)
1 zak panklare kriel aardappelen
2 theelepels kerriepoeder
2 uien (zelf snipperen) (net met ui)
½  flesje room Culinair
½ bosje verse peterselie
50 gram roomboter
1 zakje veldsla
2 eetlepels basis dressing Perfect
Vloeibaar culinair
Olijfolie mild
Peper en zout
Gekookt ei (doos met 4 eieren)
Worchestersauce

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Breng het stuk varkensvlees op smaak met peper en zout.  Doe 2 royale eetlepels vloeibare boter in de koekenpan en laat deze goed heet worden. Schroei in de hete boter de varkens carré rondom dicht. Haal de varkens carré uit de pan en doe deze op een bakplaatje met de braadboter. Zet de varkens carré gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.. Geen oven? Doe dan een deksel op de pan en laat de varkenscarré op laag vuur gedurende 20 minuten garen. Draai het vlees af en toe om.
Kook ondertussen de eieren en pel deze. Kook de krielaardappeltjes.
Asperges:
Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar de voet. Snijdt het onderste voetje van de asperge en bewaar dit samen met de schillen eventueel voor de aspergesoep. Snijd de asperges schuin in plakjes van 1 cm. Verhit de wok met 2 eetlepels olijfolie mild en roerbak de asperges gedurende 5 minuten goudbruin. Voeg 2 theelepels kerriepoeder toe en blus de asperges af met een ½ flesje room culinair. Laat de asperges op een laag vuurtje 2 minuten nagaren. Niet de lang want ze mogen best een beetje stevig zijn.
Eventueel op smaak maken met een drupje Worchester sauce en een beetje zout.
De warm gekookte krieltjes vermengen met gehakte peterselie en een klontje boter van 50 gram. Maak de veldsla aan met weinig dressing.


Snij het vlees met een scherp mes in plakken. Leg de asperges op het voorverwarmde bord met een beetje kerrie asperge room. Dresseer de aardappels erbij, vlees op de asperges leggen en garneren met veldsla en gekookt ei.
 

TIP:

Wijntip: Marquis de St Felix blanc