400 gram kipreepjes1 zakje à 400 gram Poiesz macaroni-spaghetti groentemix1 pak Honig vezelrijke spaghetti1 pakje Heinz Tomato Frito1 scheutje Blue Band kookroom1 theelepel Inproba gehakte knoflook1 fles Perfekt olijfolieVerse bieslook, fijn gesneden 1 zakje Poiesz Hollandse rauwkost1 flesje Amelander verse sladressing
McIlhenny TabascoZout en peper uit de molen
Kook de spaghetti in ruim water met een beetje zout (geen olie).
Doe de kipreepjes in een beslagkom, voeg wat peper en zout uit de molen en een paar druppels tabasco toe en roer dit goed door.
Doe twee eetlepels olie in de wok en laat deze heet worden. Voeg daarna de kipreepjes toe.
Roerbak de kip in ca. 3 minuten goudbruin. Doe de kipreepjes daarna in een schaal.
Doe olie in een schone wok, laat deze heet worden en voeg een theelepel gehakte knoflook toe.
Voeg in één keer de groenten toe met een beetje zout en peper en roerbak de groenten kort in ca. 3 minuten.
Voeg 150 ml tomatensap en een scheutje room toe en roer dit goed door.
Voeg de kipreepjes bij de groenten en proef het gerecht. Eventueel nog een beetje tabasco en room toevoegen.
Meng de rauwkost met een eetlepel Amelander sladressing.
Doe door de gekookte spaghetti een beetje peper en zout, verse bieslook en olijfolie.
Draai met een vork de spaghetti in een lepel tot een “krul” en schuif dit met de lepel van de vork op een bord.
Leg de kipreepjes in pittige tomatensaus naast de spaghetti op het bord.
Garneer dit als laatste met de aangemaakte rauwkostsalade.
Wijntip: Yves Bori chardonnay