Rollade met champignonjus gebakken aardappeltjes en een witlofsalade met abrikozen

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 filetrollade culinair
1 zak à 450 gram Poiesz aardappelschijfjes
1 bakje à 250 gram Poiesz kastanje champignons
5 stronken witlof
1 zak à 75 gram Poiesz veldsla
4 Poiesz trospruimtomaten
3 eetlepels gesnipperde ui
8 Qualino abrikozen
1 Granny Smith appel
2 theelepels Inproba gehakte knoflook
2 eetlepels Pefekt mayonaise
1 eetlepel Heinz Ketchup
2 theelepels Maggi vloeibare jus
Verstegen peper en zout
Fijngehakte peterselie
Perfekt vloeibare bak en braad
Perfekt vloeibare culinair
Perfekt olijfolie extra vierge

Bereidingswijze

Breng de rollade op smaak met peper. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 2 eetlepels vloeibare bak en braad in de pan. Schroei de rollade rondom dicht totdat deze goudbruin van kleur is. Bak ondertussen de aardappels in 2 eetlepels olijfolie en een scheut vloeibare culinair. Haal na 10 minuten de rollade uit de pan. Leg de rollade op een bakplaatje met de bakboter en doe deze gedurende 20 minuten in de oven.
Snijd de topjes van de witlofstronken en snijd vervolgens de stronken in vieren. Verwijder de bittere pit en snijd de witlof in dunne reepjes. Was de witlof in koud water. Schil de appel en snijd deze in reepjes. Snijd ook de tomaten en de abrikozen in reepjes. Doe dit alles in een kom. Breng de salade op smaak maken met 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, scheut olijfolie, peper en zout. Meng dit door de salade.
Verhit de braadboter van de rollade in een pan en zweet de uitjes aan met 2 theelepels gehakte knoflook. Halveer de champignons. Doe ze bij de uitjes en laat ze mee zweten. Voeg 2 theelepels vloeibare jus toe en blus dit af met een beetje water.

Opmaken
Doe een beetje veldsla op het bord en leg daarop een schep witlofsalade. Snijd de rollade in fijne plakken en leg deze bij de witlofsalade. Leg de aardappels erbij met een schepje jus en een paar champignons. Garneer het gerecht met de fijngehakte peterselie.

TIP:

Wijntip: Chateau Rouviére Minervois