Rolladeschijf met krielaardappels in schil en een frisse salade met frambozendressing

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 verse rolladeschijven
5 augurken middelgroot
2 eetlepels zilveruitjes
2 grote uien (in ringen gesneden)
½ bakje champignons
1 bakje crispy spekreepjes
paar druppels tabasco
paar druppels Worchester sauce
3 dl Heinz ketchup
1 zakje Peka halve kriel in schil
1 theelepel verse rozemarijn
1 zakje slamix soorten
6 eetlepels Carbonell olijfolie extra virgen
2 eetlepels wijnazijn
1 schaal verse frambozen
1 eetlepel suiker
vloeibaar culinair
zout en peper

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels vloeibaar culinair en braad de rolladeschijf goudbruin aan in de koekenpan. De rolladeschijf is ook uitstekend geschikt om op de BBQ te bereiden. De rolladeschijf krijgt dan een heerlijke grill smaak! Houd de rolladeschijf warm. Bak de krielaardappels in schil goudbruin  in 1 eetlepel vloeibaar culinair en 1 eetlepel olijfolie. De vloeibaar culinair zorgt voor de smaak en de olie voor de hitte. Als de aardappels goudbruin gebakken zijn bestrooien met 1 theelepel versgehakte rozemarijn.
De BBQ saus:
Pel de uien en snijd deze in ringen. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Niet in het water wassen want dan verliest de champignon zijn smaak. Het voetje eraf snijden en in vieren snijden. Snijd de augurkjes in reepjes en houd ze apart. Verhit de wok met olijfolie en zweet de uien aan, de uiringen mogen niet kleuren. De champignons toevoegen en mee aanzweten. De augurk en de zilveruitjes toevoegen, omschudden en daarna de crispy spekreepjes toevoegen. Afblussen met Heinz tomatenketchup. De saus een beetje verdunnen met een scheutje water. Maak de BBQ saus naar eigen inzicht op smaak met tabasco, peper en zout.
De dressing:
2 eetlepels wijnazijn vermengen met 6 eetlepels olijfolie. Voeg 2 eetlepels suiker toe met 10 frambozen (bewaar ook een paar voor het garneren). Kort draaien in de keukenmachine. Op smaak maken met Worchester sauce , zout en peper.


Dresseer de sla op het bord, garneer de sla met verse frambozen. Leg de rolladeschijf op het bord, doe er een royale schep eigengemaakte BBQ saus bij en leg de krielaardappels in schil erbij. 

TIP:

Wijntip: Marquis de Riscal Vina Collada