Runderreepjes stroganoff met witte rijst en doperwten

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

500 gram runderreepjes

200 gram Poiesz ambachtelijke spekreepjes

5 eetlepels gesnipperde uitjes

5 eetlepels gesneden prei

1 bakje (250 gram) champignons

1 rode paprika

1 pakje Heinz tomato gezeefd

400 gram Perfekt basmati rijst

1 pak Groko doperwten zeer fijn

1 theelepel Inproba gehakte knoflook

1 theelepel Perfekt patent bloem

3 theelepels Verstegen paprikapoeder mild

2 dl Blue Band kookroom

2 eetlepels Perfekt olijfolie traditioneel

50 gram Melkan roomboter zilver

2 eetlepels Van Gilse kristalsuiker

Bereidingswijze

  • Kook de rijst zoals aangegeven is op de verpakking. Bestrooi daarna de runderreepjes met zout en peper en meng het goed zodat de zout en peper goed verdeeld zijn. Doe twee eetlepels olijfolie in een pan en laat het heet worden. Doe de runderreepjes in de pan en roerbak deze goudbruin. Houd de runderreepjes apart in een kom als ze klaar zijn.
  • Maak de pan schoon met een stukje keukenrol en begin met de bereiding van de saus. Verwijder de voetjes van de champignons en snijd ze in vier partjes. Pak dan de paprika en snijd hem door de midden. Verwijder vervolgens de zaadlijsten en snijd de paprika aan de binnenkant in reepjes en daarna in blokjes.
  • Bak de spekjes vervolgens uit in een droge hete pan. Gebruik geen olie want het spek bevat voldoende vet. Voeg daarna de gesnipperde uitjes en de paprikablokjes toe. Voeg dan de champignonpartjes toe. Voeg vervolgens een theelepel gehakte knoflook, een eetlepel bloem en een beetje paprika poeder toe. Pas op: paprika verbrand snel. Roer het geheel goed door.
  • Voeg de gezeefde tomaten samen met de kookroom toe en roer het geheel goed door. Laat het koken en breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.
  • Voeg eventueel nog een beetje water bij de saus om het op juiste dikte te krijgen.
  • Als de saus klaar is kunnen de runderreepjes toegevoegd worden. Houd het geheel warm en roer het goed door. Voeg nu de prei toe.
  • Doe de doperwten in kokend water en voeg twee eetlepels suiker en 50 gram roomboter toe.
  • Vul een met olie ingevet koffiekopje met rijst en duw het stevig aan. Los het koffiekopje vervolgens op het bord. Dresseer de runderreepjes stroganoff en de doperwten ernaast. Garneer het met een takje peterselie op de rijst.
TIP:

Wijntip: Hardy’s sailing Cabernet Sauvignon Shiraz Australische wijn