Rundertartaar met champignons tagliatelle en een tomatensaus

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 rundertartaartjes
1 bakje à 250 gram kastanjechampignons
1 schaal à 250 gram troscherrytomaten
1 zak à 300 gram uienringen
3 verse knoflooktenen
1 zak à 250 gram Daily chef tagliatelle pasta naturel
345 gram Grand’Italia Sugocasa saus
Vloeibare Croma voor bakken en braden
Verse basilicum
Verstegen zwarte peper
Verstegen zeezout

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan. Zweet hierin de uienringen aan. Veeg de champignons met een stuk keukenpapier schoon. Maak ze niet schoon met water, want dan verliezen ze hun smaak. Verwijder het voetje van de champignons en snijd het hoedje in vieren. Voeg de champignons bij de uien, laat de champignons zachtjes mee fruiten en houd dit apart.
Doe 2 eetlepels boter in een andere koekenpan en laat het heet worden. Breng de tartaartjes op smaak met zout en peper. Schroei de tartaartjes rondom dicht gedurende 2 minuten aan elke kant. Het tartaartje mag van binnen nog rood zijn. Leg de tartaartjes apart op een bakplaatje en bedek het met aluminiumfolie. Gebruik het bakboter van de tartaartjes om de saus te maken. Hak de knoflooktenen fijn en fruit deze aan in de bakboter. Blus dit af met de Sugocasa. Roer dit goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout en houd de saus warm. Snijd de tomaatjes in vieren en voeg deze toe aan de saus.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen een paar blaadjes verse basilicum fijn en roer deze als laatste door de saus.

 

Opmaken
Zijn de tartaartjes te ver afgekoeld? Doe ze dan nog 2 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C of verwarm ze heel kort in een hete koekenpan zonder boter.
Schep een aantal slierten pasta op het bord. Leg daar bovenop een tartaartje met een schep uien en champignons. Maak het gerecht af met de verse tomatensaus en garneer het met verse basilicum.

TIP:

Wijntip: Casa de Campo Chardonnay Argentijnse wijn