- Noordertrots
- Verkozen tot beste supermarkt in vlees
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
- 4 rundertartaartjes
- 1 rode paprika
- 1 bakje kastanjechampignons
- 400 gram sperzieboontjes
- 2 teentjes gehakte knoflook
- 3 takjes verse tijm
- 1 eetlepel gesnipperde ui
- 1 eetlepel verse peterselie
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel augurkblokjes
- 1 bakje ambachtelijk spek
- 1 zakje krielaardappelen à 450 gram
- 4 eetlepels mayonaise
- 3,5 eetlepels vloeibaar culinair
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Doe de geplukte gewassen peterselie in een keukenmachine. Hak deze helemaal fijn in 20 seconden. Voeg 1 eetlepel kappertjes toe en laat deze 5 seconden fijn draaien. Voeg het daarna in een mengkom.
- Doe er 1 eetlepel augurkblokjes, 1 eetlepel gesnipperde ui en 4 eetlepels mayonaise bij. Roer dit goed door elkaar, voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
- Zet water op voor het koken van de boontjes. Punt de boontjes en kook ze in 4 minuten beetgaar.
- Verwijder het voetje van de kastanjechampignons en snijd de champignons in vieren, doe dit in een mengkom.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika vanaf de binnenkant in mooie reepjes. Doe dit bij de champignons.
- Pel 2 teentjes knoflook en hak deze fijn. Voeg dit toe aan de champignons en paprika.
- Doe 1 eetlepel vloeibaar culinair in een koekenpan en bak de voorgegaarde krieltjes goudbruin. Op het laatste moment de geritste tijm toevoegen.
- Bak de spekjes goudbruin krokant in een wokpan met een halve eetlepel vloeibaar culinair. Voeg in één keer de groenten toe, wok de groenten op hoog vuur 2 minuten mee.
- Doe 2 eetlepels vloeibaar culinair in de koekenpan en laat deze goed heet worden. Maak de tartaar naar eigen inzicht op smaak met zout en peper.
- Schroei de tartaartjes gedurende 1 minuut om en om aan elke zijde en haal ze daarna uit de pan.
- Dresseer de tartaartjes op voorverwarmde borden met de groenten en de krielaardappeltjes. Doe een schepje remouladesaus op de tartaar en serveer het direct.