Salade van gebraden runderentrecôte met pittige soja dressing

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 runderentrecôtes
Verstegen pepermolen
Verstegen zoutmolen
2 eetlepels Perfekt bak en braad of Perfekt vloeibaar Culinair
2 teentjes verse knoflook
1 limoen
4 eetlepels Perfekt ketjap manis
1 schaaltje à 100 gram verse peultjes
4 dl Perfekt olijfolie extra vierge
1 zakje Poiesz panklare aardappelblokjes
50 gram Perfekt ongezouten cashewnoten
1 komkommer
3 tomaten
1 blikje à 340 gram Perfekt supersweet mais
1 zak à 100 gram kropsla mix
Aluminiumfolie

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat de entrecôte op kamertemperatuur is. Doe zout en peper op de entrecôte en laat 2 eetlepels boter heet worden in de koekenpan. Braad het vlees. Haal de entrecôte uit de pan als deze aan beide kanten goudbruin is. Verpak het vlees in aluminiumfolie, dan kan het rusten en wordt het vlees zacht.

Plet de knoflook met de platte kant van een mes en snijd deze fijn. Fruit de knoflook in  de braadboter van de entrecote en blus dit af met het sap van een limoen. Voeg 4 eetlepels ketjap manis toe en laat dit even koken. Dit is de dressing voor de salade, Houd deze apart.

Ontdoe de peultjes van draadjes en blancheer ze in kokend water. Houd de peultjes apart. Verhit de olijfolie in de wokpan. Doe de aardappelblokjes erin. Frituur deze goudbruin en laat ze uitlekken op keukenrolpapier. Brand de cashewnoten kort in een droge koekenpan. Houd de noten apart. Snijd de tomaten in reepjes.
Snijd plakken komkommer met behulp van de kaasschaaf. Doe de komkommer bij de tomatenreepjes. Strooi zout en peper over de tomatenkomkommersalade. Snijd de lauwwarme entrecote in plakjes, schuin op de draad.

 

Opmaken:
Leg de sla op een bord. Dresseer met de tomaat, komkommer, maïs en peultjes. Doe de aardappelblokjes  en cashewnoten op de salade. Leg de plakken entrecote op de salade en schep de dressing er overheen.

TIP:

Vina Collada Rioja Marques de Riscal