Schnitzel Zingara met spaghetti en rucolasalade

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 varkensschnitzels
100 gram bloem
1 pak spaghetti
1 zak Poiesz rucola sla
200 gram spekreepjes
1 pot Perfekt cocktailuitjes zoetzuur
1 pot Perfekt cornichons zoetzuur
1 bakje kastagnechampignons
1 grote fles ketchup
1 ui gesnipperd
1 prei of 100 gram gesneden prei
1 fles Calvé slasaus yoghurt
Perfekt culinair vloeibare boter
Verstegen peper en zout molens

Bereidingswijze

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe zout en peper op de schnitzels. Leg de schnitzels vervolgens één voor één met beide zijden in de bloem. Klop daarna de overtollige bloem eraf en bak de schnitzels mooi goudbruin in 2 eetlepels vloeibare boter. Haal de schnitzels uit de pan en leg deze weg. Bewaar de bakboter. Spaghetti afgieten en afspoelen met heet water.

Gebruik voor de saus de bakboter van de schnitzels. Bak de spekjes krokant, champignons halveren (eerst het voetje eraf snijden) en met het spek mee laten bakken. De gesnipperde uitjes erbij en mee laten fruiten. Voeg 2 eetlepels cocktailuitjes en ca. 20 kleine augurken toe. Daarna 4 eetlepels ketchup en een half kopje water toevoegen. Alles 5 minuutjes laten doorkoken. Als laatste de prei toevoegen. Leg de schnitzel in de saus zodat deze warm blijft. Maak de spaghetti op smaak met zout en peper en een beetje olijfolie.

Doe in een beslagkom een eetlepel sladressing en vermeng dit met de rucola sla.
Gebruik voorverwarmde borden. Leg de schnitzel op het bord, maak een ‘nestje’ spaghetti met een lepel en een vork, schep de saus op de schnitzel en doe de aangemaakte rucola sla erbij.

TIP:

Wijntip: La Châsse Merlot Franse wijn