Sint saté van kippenhaasjes pittige Groningse mosterdsaus
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
Kippenhaasjes
Kipkruiden
Houten prikkers
Marne mosterd
Kookroom
Gesneden bieslook
Bereidingswijze
Kruid de kippenhaasjes met kipkruiden
Spies het kiphaasje als een S op een houten prikker
Bak het kippenhaasje op het gourmetstel
Voeg als de kip bijna gaar is 1 theelepel pittige Marne mosterd toe
Blus het af met een scheutje room en roer als laatste vers gesneden bieslook erdoor
Marne mosterd komt ‘puur uit onze streek’
Wist u dat Marne mosterd al sinds 1926 uit het Noorden komt? De fabriek verhuisde in dat jaar naar Groningen. Eerst was de mosterd alleen verkrijgbaar in Nederland, maar tegenwoordig zijn de producten van De Marne verkrijgbaar over de hele wereld. In Afrika is mosterd een betaalbare smaakverrijker, in Aziatische landen een smaakvolle culinaire toevoeging. Al jaren wordt Marne mosterd bij Poiesz supermarkten verkocht. Nu als bijzondere toevoeging voor bij deze gourmettip tijdens Sinterklaas. Zo gourmet u met de smaak van het Noorden.