Sint saté van kippenhaasjes pittige Groningse mosterdsaus

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • Kippenhaasjes
  • Kipkruiden
  • Houten prikkers
  • Marne mosterd
  • Kookroom
  • Gesneden bieslook

Bereidingswijze

  • Kruid de kippenhaasjes met kipkruiden
  • Spies het kiphaasje als een S op een houten prikker
  • Bak het kippenhaasje op het gourmetstel
  • Voeg als de kip bijna gaar is 1 theelepel pittige Marne mosterd toe
  • Blus het af met een scheutje room en roer als laatste vers gesneden bieslook erdoor

 

Marne mosterd komt ‘puur uit onze streek’

Wist u dat Marne mosterd al sinds 1926 uit het Noorden komt? De fabriek verhuisde in dat jaar naar Groningen. Eerst was de mosterd alleen verkrijgbaar in Nederland, maar tegenwoordig zijn de producten van De Marne verkrijgbaar over de hele wereld. In Afrika is mosterd een betaalbare smaakverrijker, in Aziatische landen een smaakvolle culinaire toevoeging. Al jaren wordt Marne mosterd bij Poiesz supermarkten verkocht. Nu als bijzondere toevoeging voor bij deze gourmettip tijdens Sinterklaas. Zo gourmet u met de smaak van het Noorden.