Slagersgehaktballen met een Lentestamppot

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 slagers gehaktballen
  • 1200 gr kruimige aardappelen
  • 100 gr rucola
  • 250 gr cherryomaatjes
  • 100 gr geraspte kaas
  • 250 ml melk
  • Klontje boter
  • Peper en zout
  • 4 gekookte eieren
  • Amandelschaafsel

Bereidingswijze

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappels en kook ze in een pan met water ca 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Haal ondertussen de gehaktballen uit de verpakking en verwarm ca. 15 minuten.
- Kook de eieren 5-7 minuten.
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de boter en wat peper en zout. Giet beetje bij beetje de melk er bij.
- Roer de kaas er door en laat smelten. Schep vervolgens de rucola er door.
- Snijd de tomaatjes in stukjes en voeg deze als laatste toe.
- Garneer de stamppot met wat extra rucola en amandelschaafsel.
- Serveer met de gehaktballen en de gekookte eieren. Eet smakelijk!