Slagersvink met spruitjes, spekjes, champignons, uien, rode paprika en krieltjes
Boodschappenlijstje

4 personen

4 Slagersvinken
250 gram gerookte spekreepjes
1 zak à 500 gram spruiten
1 bakje à 250 gram champignons
1 rode paprika
1 ui
1 zak à 700 gram Peka mini krieltjes
1 eetlepel Maggi jus verbeteraar
2 fijngesneden verse knoflooktenen
Verstegen zeezout
Verstegen zwarte peper
5 eetlepels Perfekt vloeibaar culinair
1 eetlepel Bertolli olijfolie classico

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels vloeibaar culinair en 1 eetlepel olijfolie in een pan. Bak hierin de krieltjes goudbruin. Houdt de krieltjes na het bakken apart. Maak ondertussen de spruitjes schoon en kook de spruitjes totdat ze beetgaar zijn.
Verhit 3 eetlepels vloeibaar culinair in een pan. Bak hierin de slagersvinken goudbruin. Doe er 1 eetlepel jusverbeteraar bij en blus dit af met een scheutje water. Laat de slagersvinken op een laag vuur verder garen.
Bak de spekjes goudbruin in een wok. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de ui in ringen. Voeg de paprika, uienringen en de knoflook bij de spekjes en bak deze mee. Snijd de voetjes van de champignons, gooi de voetjes weg en snijd het kapje in vieren. Giet de spruitjes af. Doe de champignons, spruiten en krieltjes ook in de pan. Roerbak het geheel nog enkele minuten totdat de champignons gaar zijn. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Opmaken
Leg op elk bord een flinke schep van de boerenspruitjesschotel en leg daar bovenop de slagersvink.

Wijntip: Barefoot Californische wijn merlot

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.