Stamppot spitskool anders
Boodschappenlijstje

4 personen

1 slagersrookworst

1 zak à 300 gram spitskool
1 kilo kruimige aardappelen

1 beker à 125 ml Melkan crème fraîche

2 handjes cashewnoten

2 handjes Qualino abrikozen

2 theelepels Verstegen kerrie

peper

zout

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in ca. 12 minuten.
Snijd de rookworst in plakjes. Bak deze krokant in een wok, zonder toevoeging van olie of boter. Laat de plakjes worst vervolgens uitlekken op een stukje keukenpapier. Was de wok niet want in het vet van de rookworst moet de spitkool worden gewokt.
Stamp de aardappelen fijn.
Snijd de abrikozen in reepjes.
Doe de spitkool, abrikozen en cashewnoten in de wok. Breng het op smaak met de kerrie, peper en zout. Roer het geheel door.
Voeg 2 eetlepels crème fraîche toe en roer deze door de spitskool.
Wok het geheel kort. De spitskool mag nog een beetje knapperig blijven.

Meng de spitskool met cashewnoten en abrikozen door de gestampte aardappelen tot een stamppot.

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.