Suikerbrood Ontbijt sandwich met cranberries

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

Voor de sandwiches

  • 1 pakje Dr. Oetker mix voor banketbakkersroom
  • 125 ml slagroom
  • 400 ml melk
  • 24 plakken suikerbrood
  • 100 gram verse cranberries voor compote
  • 4 eetlepels suiker
  • sinaasappel
  • 1 glas versgeperste jus d’orange
  • 8 muntblaadjes

 

Voor de cranberries

  • 100 ml water
  • 75 gram suiker
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram verse cranberries

Bereidingswijze

Voor de sandwiches

  • Was de cranberries en verwijder steeltjes en blaadjes.
  • Rasp de schil van een ½ sinaasappel en voeg dit bij de cranberries.
  • Kook de cranberries 3 minuten met de versgeperste jus d’orange en 3 eetlepels suiker.Laat daarna afkoelen.
  • Maak volgens de gebruiksaanwijzing de banketbakkersroom. Gebruik melk i.p.v. water. Laat de room 10 minuten opstijven in de koelkast.
  • Klop 125 ml slagroom met suiker naar smaak en spatel het door de banketbakkersroom.
  • Spuit met een spuitzak de room op het plakje suikerbrood.
  • Doe er een schep cranberrycompote op en garneer met gesuikerde cranberries en munt.

 

Voor de cranberries

  • Was de cranberries, verwijder blaadjes en steeltjes en dep ze droog.
  • Zet een steelpannetje op laag vuur met het water en de gewone suiker. Breng het aan de kook totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Giet de suikersiroop in een kom bij de cranberries. Laat het 4 uren weken.
  • Doe de cranberries in een zeef zodat de suikersiroop er vanaf kan lekken.
  • Kook de siroop in tot de helft en laat het afkoelen tot de siroop lauwwarm is.
  • Giet de siroop over de cranberries.
  • Pak een cranberry en rol deze door kristalsuiker in een bord. Bedek zo alle cranberries met suiker.
  • Leg ze op een vel bakpapier en laat een uur op kamertemperatuur drogen.