- Noordertrots
- Verkozen tot beste supermarkt

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
Voor de sandwiches
- 1 pakje Dr. Oetker mix voor banketbakkersroom
- 125 ml slagroom
- 400 ml melk
- 24 plakken suikerbrood
- 100 gram verse cranberries voor compote
- 4 eetlepels suiker
- sinaasappel
- 1 glas versgeperste jus d’orange
- 8 muntblaadjes
Voor de cranberries
- 100 ml water
- 75 gram suiker
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 100 gram verse cranberries
Bereidingswijze
Voor de sandwiches
- Was de cranberries en verwijder steeltjes en blaadjes.
- Rasp de schil van een ½ sinaasappel en voeg dit bij de cranberries.
- Kook de cranberries 3 minuten met de versgeperste jus d’orange en 3 eetlepels suiker.Laat daarna afkoelen.
- Maak volgens de gebruiksaanwijzing de banketbakkersroom. Gebruik melk i.p.v. water. Laat de room 10 minuten opstijven in de koelkast.
- Klop 125 ml slagroom met suiker naar smaak en spatel het door de banketbakkersroom.
- Spuit met een spuitzak de room op het plakje suikerbrood.
- Doe er een schep cranberrycompote op en garneer met gesuikerde cranberries en munt.
Voor de cranberries
- Was de cranberries, verwijder blaadjes en steeltjes en dep ze droog.
- Zet een steelpannetje op laag vuur met het water en de gewone suiker. Breng het aan de kook totdat de suiker volledig is opgelost.
- Giet de suikersiroop in een kom bij de cranberries. Laat het 4 uren weken.
- Doe de cranberries in een zeef zodat de suikersiroop er vanaf kan lekken.
- Kook de siroop in tot de helft en laat het afkoelen tot de siroop lauwwarm is.
- Giet de siroop over de cranberries.
- Pak een cranberry en rol deze door kristalsuiker in een bord. Bedek zo alle cranberries met suiker.
- Leg ze op een vel bakpapier en laat een uur op kamertemperatuur drogen.