Taco met rosbief, sla met aardappeltjes, olijven, tomaten en een yoghurt-tonijn-crème

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

300 gram gesneden rosbief

1 zak à 100 gram kropsla mix
1 zak à 450 gram aardappelblokjes
6 tomaten
1 rode ui
1 schaal à 20 gram verse basilicum
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels Alpro yoghurt naturel ongezoet

1 blikje à 160 gram tonijn in olijfolie
4 taco’s

1 potje à 70 gram groene olijven zonder pit
olijfolie extra vierge
zout

peper

Bereidingswijze

Draai het blikje tonijn open en druk de olie eruit. Doe de tonijn in de keuken machine met 2 eetlepels Alpro Yoghurt en 2 eetlepels mayonaise. Voeg een klein beetje zout en peper naar smaak toe. Draai de tonijn tot een crème. Zet dit apart en houd koel.

Verhit royaal olijfolie in een wok. Bak de aardappelblokjes goudbruin. Schep de aardappels uit de wok en laat deze uitlekken op keukenrol.

Halveer de olijven. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de rode ui in ragfijne ringen. Scheur de basilicum blaadjes in stukjes. Bewaar een paar blaadjes voor de garnering.

Meng de sla met de tomaat, olijven, uienringen, basilicum en krokante aardappels. Breng de salade op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout.

Smeer met een lepel een dun laagje tonijncrème in de taco’s. Doe de 1e laag salade in de taco’s en leg er plakjes rosbief erop. Hierop de 2e laag salade en daarop weer de rosbief. Garneer met een beetje tonijn crème en blaadjes basilicum.