Tagliatelle met kebabvlees tomaten-paprikasaus en rucola sla

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

500 gram gekruid kebabvlees

1 rode,1 groene en 1 gele paprika
1 zak à 500 gram Napolina Tagliatelle pasta

3 eetlepels gesnipperde uitjes

2 teentjes knoflook

1 eetlepel Perfekt patent bloem

4 eetlepels bouillon, gemaakt van Perfekt rundvlees bouillonblokjes

1 pak à 350 ml Heinz tomato frito

2 theelepels Mc Ilhenny tabasco

Verstegen peper molen

Verstegen zout molen

1 fles Perfekt olijfolie traditioneel

1 flesje Fuchs witte wijnazijn

1 zak à 75 gram Poiesz rucola sla

1 tomaat

½ bosje krul peterselie

½ pakje bieslook

Bereidingswijze

  • Begin met het koken van de tagliatelle pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de pasta “al dente’ oftewel beetgaar.
  • Maak de tomaten-paprikasaus als volgt: snijd de paprika’s open, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit de olie in de pan en zweet, zonder ze te laten kleuren de uitjes met de paprikablokjes aan. Maak 3 teentjes knoflook schoon en plet ze met de platte kant van het koksmes. Hak de knoflook fijn en voeg het toe aan de saus. Strooi een eetlepel bloem over de ingrediënten, doe het vuur uit en roer het goed door. Voeg de tomato frito en 4 eetlepels bouillon toe. Laten koken en op smaak brengen met tabasco, peper en zout.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan, goed heet laten worden en schroei kort het kebabvlees goudbruin.
  • Maak de kruidendressing met behulp van een keukenmachine. Doe de peterselie,1 deel azijn (3 eetlepels) en 3 delen olie (9 eetlepels) in de machine. Voeg peper en zout toe en draai alles ragfijn gedurende 15 seconden. Snijd de bieslook in ringetjes en voeg deze toe aan de dressing.
  • Spoel de afgekoelde pasta af onder de hete kraan. Maak de pasta lekker met een beetje olijfolie, peper en zout. Leg de tagliatelle met het kebabvlees op het voorverwarmde bord en dresseer de tomaten-paprikasaus er om heen. Als laatste de dressing over de rucola sla verdelen en de sla eventueel garneren met reepjes tomaat..
TIP:

Wijntip: Canti Negro Zinfandel