Tagliatelle pasta met kiprookworst en roomsaus

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

2 kiprookworsten
6 trostomaten                                     
1 prei 
2 eetlepels Heks’nkaas
1 flesje à 250 ml Melkan Kookroom                           
geraspte Parmezaanse kaas                  
8 nestjes tagliatelle pasta            
2 eetlepels Bertolli traditionele olijfolie
paar blaadjes verse basilicum voor de garnering
peper
zout

Bereidingswijze

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipworsten in plakjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok. Bak de worstplakjes hierin goudbruin en knapperig. Schep de worstplakjes op keukenpapier en laat ze uitlekken. Bewaar de olie waar de worstplakjes in gebakken zijn. Dit geeft straks een lekkere smaak aan de saus. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het tomatenvlees in reepjes. Snijd met de punt van een mes de prei in de lengte 2 maal door. Spoel de prei schoon onder een koud lopende kraan. Snijd de prei in kleine stukjes. Verhit de olie van de worstplakjes. Voeg de tomaat en de prei toe. Schep alles om en om. Voeg naar smaak peper en zout toe. Giet gelijk de room erbij. Breng dit aan de kook en voeg vervolgens 2 eetlepels Heks’nkaas toe. Doe de gekookte pasta en de plakjes kippenworst erbij. Roer alles goed door. Let op: doe alles in een hete wok en echt kort roerbakken anders wordt de tomaat en de prei te gaar.
Schep de pasta met saus in het voorverwarmd bord. Strooi de Parmezaanse kaas er over. Garneer met plakjes kippenworst en een blaadje verse basilicum.

Verspillingstip:
Is er prei over? Slinger de gewassen prei droog in de slacentrifuge. Vervolgens kan de prei nog 2 dagen in een afgesloten bakje worden bewaard in de koelkast.

TIP:

Biertip: Grolsch herfstbok