Valess vegetarische schnitzel met Marokkaanse couscous salade

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 Valess vegetarische schnitzels
200 gram Poiesz sperziebonen
1 rode paprika
2 Granny Smith appels
1 limoen
½ Spaanse peper rood
100 gram taugé
2 theelepels verse gember
1 schaal à 20 verse koriander
2 eetlepels gesnipperde ui
200 gram Honig couscous
2 theelepels Inproba gehakte knoflook
1 eetlepel bloem
1 Maggi groentebouillonblokje
Verstegen zwarte peper
Verstegen zeezout
1 flesje Blue Band Finesse voor koken
4 eetlepels Perfekt vloeibaar culinair

Bereidingswijze

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen. Kook de sperzieboontjes beetgaar en spoel ze koud. Maak een halve liter groentebouillon met het groentebouillonblokje. Dit is alvast voor de saus.
Schil de appel en snijd deze in reepjes. Voeg het limoensap van een halve limoen toe. Schil de verse gember, hak deze ragfijn. Voeg 2 theelepels van deze gember toe aan de appels met het limoensap. Snijd een halve Spaanse peper door de midden, verwijder de pitjes en snijd deze ragfijn. Voeg dit toe aan het appelmengsel.
Voeg de taugé, de boontjes en de couscous toe aan het appelmengsel. Dit is de salade. Breng de salade op smaak met peper, zout en fijngesneden koriander.
Paprikasaus
Verhit 2 eetlepels boter in de pan. Snijd de paprika is stukjes en doe dit in de pan samen met 2 eetlepels gesnipperde ui en 2 theelepels gehakte knoflook. Voeg een eetlepel bloem toe en giet daarna de bouillon erbij. Roer dit glad en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met een scheutje kookroom. Bak als laatste de Valess vegetarische schnitzels goudbruin in boter en laat ze uitlekken op keukenrol.

Opmaken
Dresseer de couscoussalade op een bord, leg de schnitzel erbij en combineer dit met de heerlijke paprikasaus.

TIP:

Wijntip: Gato Negro Chardonnay