Varkenscarré met haricots verts en kerrie gember saus

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

500 gram varkenscarré aan 1 stuk
1 schaal à 250 gram haricots verts
1 zak à 300 gram spitskool gesneden                                   
1 schaal à 150 gram verse gember                                                   
1 schaal à 250 gram San Marzano tomaten
1 zakje à 175 gram Poiesz gesnipperde uien                                                                       
1 pak à 400 gram Perfekt Pandan rijst
1 pakje à 200 ml Campina Room Culinair                                                   
1 potje à 240 gram Toko Lien Gemberbolletjes op siroop
2 eetlepels Perfekt bloem, pak à 1 kilo
175 ml Struik krachtbouillon kipfilet, pot à 350 ml                                    
6 theelepels Verstegen kerrie
1/4 pakje Bio+ roomboter, pakje à 250 gram
Croma vloeibaar voor bakken en braden      
Perfekt vloeibaar culinair
Verstegen peper en zout

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Verhit een royale hoeveelheid Croma in een koekenpan. Strooi peper en zout op de ongesneden varkenscarré en schroei deze rondom dicht. Leg het daarna op een bakplaatje. Giet het bakboter uit de koekenpan eroverheen en braad het vlees 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
De kerriesaus: smelt de roomboter in een steelpan. Voeg er 2 eetlepels gesnipperde uien bij en fruit deze aan op laag vuur tot ze glazig zijn. Rasp 1 theelepel verse gember en voeg deze toe. Voeg 2 theelepels kerrie toe en laat het op laag vuur oplossen. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg in delen de krachtbouillon toe en roer door tot het geheel glad is. Voeg een flinke scheut kook room toe en laat het even doorkoken. Zeef de saus door een vergiet en vang het op in een steelpan. Schenk een scheutje gemberstroop -uit het potje van de gemberbolletjes- bij de saus. Halveer 8 gemberbolletjes en voeg deze toe aan de saus. Houd de saus warm.
Kook water in een steelpan. Blancheer de haricots verts beetgaar en spoel af met koud water. Zet ze apart. Snijd de tomaatjes in vieren. Verhit een royale hoeveelheid Perfekt vloeibaar culinair in een wok en roer er 4 theelepels kerrie door. Roerbak op hoog vuur de spitskool en haricots verts. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaten toe en roerbak kort mee.
Snijd het vlees in plakken. Vet een koffiekopje in met (olijf)olie. Schep de rijst erin en druk goed aan. Keer het kopje om op het bord. Schep de roerbakgroenten op het bord. Leg een stuk vlees erop. Schenk als laatste de kerriesaus eroverheen. Eet smakelijk!

TIP:

Wijntip: Hardy’s Sailing colombard chardonnay