Varkenscarré met kruidenkorst, aardappelpuree met knolselderij en stoofpeertjes

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

Ca. 500 gram varkensfilet aan een stuk
1 zak à 1,5 kilo Gieser Wildeman stoofperen
ca. 2 el gesneden rozemarijn
ca. 2 el gesneden platte peterselie
ca. 2 el gesneden selderij
ca. 2 el gesneden bieslook
ca. 2 el geritste tijm
500 gram Poiesz kruimige aardappelen                       
1 (kleine) knolselderij
Croma bakken en braden vloeibaar
500 ml Poiesz streekmelk halfvol
ca. 50 gram Melkan roomboter ongezouten
1 tl Maggi vloeibare jus
3 el Marne Mosterd grof
3 à 4 tl Van Gilse suiker
Verstegen peper, zout en gemalen kaneel
500 ml Rode huiswijn

Bereidingswijze

Schil de stoofpeertjes, laat de steeltjes eraan zitten. Leg ze in een grote pan en strooi er kaneel overheen. Giet er rode huiswijn overheen totdat de peertjes onder de wijn staan. Voeg 2-3 eetlepels suiker toe en laat de peertjes met een deksel op de pan 2,5 tot 3 uur zachtjes stoven.
Haal het vlees 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt. Verhit een royale hoeveelheid Croma in een koekenpan. Strooi peper en zout naar eigen smaak op beide zijden van het vlees. Braad het vlees op middelhoog vuur in ca. 4 minuten rondom goudbruin en laat het afkoelen op een bakplaatje.
Zet de koekenpan op laag vuur. Voeg 2 eetlepels vloeibare jus toe aan het bakboter in de pan en blus dit af met 100 ml water. Roer de ingrediënten door elkaar en houd de jus warm.
Verwarm een oven voor op 180 graden °C. Rits de blaadjes tijm van de steeltjes. Snijd de rozemarijn, bieslook, selderij en peterselie fijn. Meng de kruiden door elkaar en verdeel ze als een ‘bedje’ over een bakplaatje. Smeer ca. 3 royale eetlepels mosterd op één zijde van het vlees en druk het vlees vervolgens met de mosterdkant in de kruiden op het plaatje. Druk de kruiden aan en bereid het vlees ca. 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit water in een grote pan. Schil en kook de aardappelen en stamp ze vervolgens fijn. Breng ze op smaak met een klontje roomboter en een scheutje melk. Voeg peper en zout naar eigen smaak toe en houd de aardappelpuree warm.
Verhit water in een pan. Schil de knolselderij, snijd het in dikke plakken en vervolgens in grote blokjes. Kook de knolselderij in 3 minuten beetgaar. Schep de blokjes vervolgens door de aardappelpuree. 
Snijd het vlees in dikke plakken. Schep de knolselderij-aardappelpuree op een voorverwarmd bord. Leg er een plak vlees en stoofpeertjes bij. Giet jus over het vlees en garneer eventueel met wat kruiden. Eet smakelijk!

TIP:

Wijntip: Gato Negro cabernet sauvignon