Varkenshaas met een groente spies en haricot verts

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 varkenshaasjes
Perfekt bak & braad vloeibaar
Perfekt culinair vloeibare boter
1 bakje kastanjechampignons
1 zakje krielaardappelen
1 bakje kers tomaat
400 gram haricot verts en peultjes
Een paar takjes verse kruiden (peterselie, selderij, koriander en bieslook)
Grote saté prikkers
Zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

  • Doe zout en peper op de varkenshaas.
  • Laat 2 eetlepels bak en braad in een koekenpan heet worden. Schroei de varkenshaas rondom dicht en gebruik hiervoor een tang, geen vork! Na 4 minuten rondom te hebben aangebraden de varkenshaas laten rusten in aluminiumfolie. Blus de bakboter af met een eetlepel water en houd dit apart.
  • Kook het water, maak de peultjes en de haricot verts schoon en kook ze kort in kokend water. Spoel de groenten koud.
  • Maak 4 spiesjes van een krielaardappeltje, een halve champignon en een halve kerstomaat. Als het op de spies past kan dit worden herhaald.
  • Doe de varkenshaas nog even 5 minuten in de oven van 180°C. Doe vloeibaar culinair in de koekenpan, schroei de spiesjes rondom goudbruin en doe er een klein beetje zout en peper op. Ook de peultjes en de haricot verts kort in de vloeibaar culinair aanzetten en op smaak brengen met peper en zout.
  • Haal de varkenshaas uit de oven en trancheer (schuin op de draad snijden) de varkenshaas van het dunne gedeelte naar het dikke gedeelte.
  • Gebruik voorverwarmde borden. Doe eerst de groenten op het bord, leg daar bovenop de varkenshaas en leg spies erbij.
TIP:

Tip: Serveer verse kruidensaus bij de varkenshaas
Verwarm de varkenshaasjus en doe er een ½ borrelglaasje cognac bij. Pas op! De vlam kan in de pan slaan dus zet de pan op laag vuur. Blus het af met een scheutje kookroom. Pluk de blaadjes van de peterselie, selderij en koriander. Hak alle kruiden fijn. Snijd de bieslook (niet hakken) in ringen en doe deze bij de kruiden. Vlak voor het opdienen de kruiden aan de kokende saus toevoegen en serveren bij de varkenshaas.