Varkenshaas met gepofte aardappelen met Boursin, spitskool met noten, kerrie, rozijnen, mango en peterselie

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

3 of 4 stuks varkenshaas culinair
1 zak à 300 gram gesneden spitskool

1 eetrijpe mango*
1 schaal à 30 gram krulpeterselie
4 grote vastkokende Poiesz aardappelen (zak à 1 kilo)

½ flesje Melkan kookroom (flesje à 250 ml)
¼ pakje Boursin (pakje à 150 gram)

2 eetlepels Perfekt gezouten cashewnoten (zak à 150 gram)
3 eetlepels Perfekt sultana rozijnen (zak à 375 gram)

Verstegen zout en peper
Verstegen hot curry

Croma bakken en braden vloeibaar

Perfekt vloeibaar culinair
Perfekt aluminiumfolie

Bereidingswijze

Verhit water in een pan. Wel de rozijnen door ze kort te koken in het water en daarna 45 minuten apart te zetten in het gekookte water.

Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de aardappelen goed en snijd een klein stukje van de onderkant af zodat de aardappels rechtop kunnen blijven staan. Snijd met een scherp mesje de aardappel kruislings tot een kwart van de aardappel in en zet de aardappel op een velletje aluminiumfolie. Snijd de peterselie fijn. Doe per aardappel een halve theelepel Boursin, een beetje zout, peper en peterselie op de aardappel. Vouw het aluminiumfolie om de aardappel en zorg ervoor dat de bovenkant een beetje open blijft. Doe de aardappels ca. 25 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Verhit 2 royale eetlepels Croma in een koekenpan. Strooi wat peper op de varkenshaas naar eigen smaak. Braad de varkenshaas op hoog vuur in de pan en laat het rondom dichtschroeien. Leg, wanneer het is dichtgeschroeid, de varkenshaas op een bakplaatje. Giet er wat bakboter uit de pan overheen en dek af met aluminiumfolie. Doe het vlees nog 10 minuten bij de aardappelen in de oven.

Schil de mango en snijd deze in dikke plakken en vervolgens in blokjes. Verhit 2 royale eetlepels Perfekt vloeibaar culinair in een wokpan. Wok de spitskool op hoog vuur. Voeg 2 theelepels Verstegen hot curry, de gewelde rozijnen, mangoblokjes, cashewnoten, een ½ flesje kookroom en zout en peper  naar eigen smaak aan toe. Roerbak de ingrediënten kort mee en zet vervolgens de pan apart. De kool moet na het wokken nog knapperig zijn.

Snijd de varkenshaas in dunne plakken en verdeel dit over de borden. Voeg een schep roergebakken spitskool toe. Serveer met een gepofte aardappel. Eet smakelijk!

 

* Om te controleren of een mango rijp is druk je met je duim een kuiltje bij de steel. Blijft het kuiltje staan, dan is de mango rijp.

TIP:

Biertip: Desperados bier