Varkenshaas op grootmoeders wijze met gebakken aardappelen, groenten en eigen jus
Boodschappenlijstje

4 personen

700 gram varkenshaas
200 gram verse panklare waspeen
200 gram sperzieboontjes
2 uien in halve ringen
150 gram champignons
2 teentjes gehakte knoflook.
1 zak Poiesz aardappel blokjes
100 gram spekreepjes
3 eetlepel zilveruitjes

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Blancheer de waspeentjes en de sperzieboontjes beetgaar en spoel ze af met koud water. Snij de uien in ringen en houd ze apart. Snij de champignons in partjes en houd ze apart.

Doe zout en peper op de varkenshaas en braad de varkenshaas gedurende 4 minuten goudbruin in vloeibare bak en braad boter. Verpak de varkenshaas in aluminiumfolie en houd deze warm en blus de boter af met 2 eetlepels water. Bak in een andere koekenpan de aardappeltjes goudbruin in half boter en half zonnebloem of olijf olie.

Bak de spekreepjes zachtjes krokant en voeg daarna de uien en de knoflook bij de spekjes. Voeg als de uien goudgeel zijn de champignons, sperzieboontjes en de geblancheerde wortel erbij. Kort aanbakken en zorg dat het goed gemengd wordt. Voeg als laatste de uitgelekte zilveruitjes toe

Schep alles voorzichtig om en houd het warm. Snijd de varkenshaas in plakken, dresseer groenten erbij met de aardappels. De jus als laatste over het vlees gieten

Wijntip:  La Chasse du Pape Merlot

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.