Varkensreepjes in sojasaus met roergebakken groenten, basmatirijst en krokante kroepoek
Boodschappenlijstje

4 personen

400 gram varkensreepjes
1 zak Poiesz champignon roerbakmix
1 pak Lassie basmatirijst (1 koffiekopje rijst per persoon)
1 dl Conimex Ketjap Manis sojasaus

2 dl water

1 eetlepel Maïzena opgelost in water
2 theelepels Inproba gehakte knoflook oriëntal
Perfek olijfolie
Conimex kroepoek naturel

Peterselie
Zeezout en zwarte peper uit de Verstegen molen

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

  • Kook de rijst zoals op de verpakking wordt beschreven.  
  • Bestrooi de varkensreepjes met een beetje peper en zout. Doe twee eetlepels olijfolie in de pan en laat het heet worden. Als de olie sist is het heet genoeg. Voeg dan alle varkensreepjes toe. Roerbak het vlees ongeveer 3 minuten goudbruin en schep het af en toe om met een spatel. Voeg vervolgens 1 dl ketjap en 2 dl water toe aan het vlees en laat het koken. Doe een beetje water in een kommetje en voeg daar een ruime eetlepel Maïzena aan toe. Bind de saus en giet het vervolgens rustig bij het vlees. Haal het vlees van het vuur en laat het rustig afkoelen tot het lauw warm is.
  • Doe daarna olijfolie in een wokpan en laat deze heet worden. Voeg vervolgens alle groenten toe, doe er een theelepel knoflook door heen en roerbak het ongeveer 3 minuten. Voeg het vlees vervolgens bij de groenten in de wokpan en roer het goed door.
  • Besmeer een koffiekopje licht met olie. Vul het kopje vervolgens met rijst en druk het stevig aan. Zet daarna het koffiekopje op de kop op het bord en til het koffiekopje op zodat de rijst op het bord blijft staan. Serveer het varkensvlees erbij en garneer het met een beetje kroepoek. Maak het geheel af met een beetje peterselie op de rijst.

Wijntip: Jean Sablenay chardonnay Franse witte wijn

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.