Varkensreepjes met champignons roerbakgroente, sojasaus, perziken en rijst
Boodschappenlijstje

4 personen

600 gram varkensreepjes
1 zak à 350 gram champignons roerbakgroente
3 knoflookteentjes
Verse peterselie voor garnering
2 eetlepels Koopmans Maïzena
1 pak à 400 gram Perfekt witte rijst
1 blik à 825 gram Del Monte perziken  
Paar druppels Mc. Ilhenny tabasco
100 ml Inproba sojasaus
100 ml water
2 eetlepels Ambition gembersiroop
Verstegen zwarte peper
Verstegen zeezout
Bertolli classico olijfolie

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Plet 3 teentjes knoflook met de platte kant van een mes en hak ze fijn. Voeg de knoflook bij de varkensreepjes en breng het vlees op smaak met peper en zout. Verhit de olijfolie in de koekenpan. Roerbak het vlees goudbruin. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe 1 dl sojasaus in de pan en giet het water erbij. Breng de saus op smaak met een paar druppeltjes tabasco. Giet 1 koffiekopje van het vocht uit het blik met perziken bij de saus. Houdt de perziken apart. Brengt dit alles aan de kook. Meng ondertussen 2 eetlepels maïzena met 1 koffiekopje koud water. Roer dit totdat de maïzena is opgelost in het water. Giet dit mengsel met een dun straaltje bij de sojasaus. Breng de saus opnieuw aan de kook. Is de saus nog te dun? Voeg dan nog een beetje maïzena toe. Voeg als laatste de gembersiroop toe. Houd de saus warm.
Verhit in de wok 2 eetlepels olijfolie en roerbak de groente kort. Voeg als laatste de varkensreepjes toe en verwarm deze kort mee.

Opmaken
Doe de rijst in een ingevet koffiekopje. Druk dit stevig aan. Tik het rijsttimbaaltje op een voorverwarmd bord en leg de roerbakgroenten met de varkensreepjes ernaast. Garneer dit met de perziken. Giet als laatste de saus over het vlees en de groente. Garneer het gerecht met een plukje peterselie. 

Drinktip: Heineken bier

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.