Varkensrollade gegratineerd met ananas en kaas met aardappelgratin
Boodschappenlijstje

4 personen

1 winter- of varkensrollade (ca. 750 gram)
1 verse ananas

4 plakjes jonge kaas

1 bakje kerstomaten

1 zak Poiesz aardappelschijfjes

1 flesje Blue Band kookroom light
1 potje Inproba gehakte knoflook

3 eieren

1 zakjes geraspte oude kaas
1 paprika
2 uien
Perfekt bak & braad vloeibaar

Perfekt culinair vloeibare boter

1 pakje Perfekt kippenbouillonblokjes
Peper en zout molen

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Laat de rollade 30 minuten op het aanrecht op temperatuur komen. Dep met keukenpapier de rollade droog. Doe royaal vloeibare bak en braad in de braadpan. Schroei de rollade rondom dicht en gebruik een tang voor het draaien. Steeds de rollade bedruipen met de braadboter. Voeg een laurierblaadje toe en doe vervolgens het deksel op de pan. Heeft u een oven? Dan kunt u de rollade ook in de oven (180°C) braden. Bedruip ook dan de rollade steeds met de braadboter. Reken een half uur per 500 gram rollade, zowel in de oven als in de braadpan.

Doe 3 eieren in een beslagkom en klop deze goed los, doe de uiringen met een theelepel gehakte knoflook, zout en peper uit de molen en een flinke scheut kookroom erbij. Vermengen met de aardappelschijfjes en schep het geheel daarna in een vuurvaste schaal. Bedek de aardappels met de geraspte kaas en zet dit 35 minuten in een oven van 180°C. 

Tip: Kan je gemakkelijk een blaadje uit de kruin van de ananas trekken? Dan is deze rijp!
Snijd de kruin van de ananas en snijd ook aan de onderkant een stuk eraf zodat de ananas stevig staat. Schil met een ananasschiller schijven verse ananas. Bak de ananasschijven kort in vloeibaar culinair en laat het niet kleuren. Leg een kerstomaat in het midden van de ananasschijven.


Snijd de rollade in plakken en verwijder het touwtje. Leg op de rolladeschijf een plak ananas en bedek dit met een plak kaas. Doe dit kort onder de grill zodat de kaas geheel smelt. Dresseer de rollade schijf op een voorverwarmd bord, schep de aardappelgratin erbij en...

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.