Varkensrollade met risotto en tomaat

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 magere varkensrollade
2 eetlepels verse tijm (schaal à 20 gram)
8 tros cocktailtomaten
1 grote venkel knol
2 eetlepels gesnipperde sjalotten (net à 300 gram)
2 tenen gehakte verse knoflook (net à 2 stuks)
2 Maggi kippenbouillon blokjes voor 1 liter kippenbouillon
3 theekopjes Perfekt risotto rijst (pak à 400 gram)
125 ml witte huiswijn (flesje à 250 ml)
62,5 ml (1/4 flesje) Melkan kookroom (fles à 250 ml)
2 eetlepels Ricotta (bakje à 250 gram)
2 eetlepels Croma vloeibaar voor bakken en braden
Bertolli Extra vierge olijfolie
Verstegen zout uit de molen
Verstegen peper uit de molen

Bereidingswijze

Maak 1 liter kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm. Doe 2 eetlepels Croma in een koekenpan. Maak de rollade droog met keukenpapier en braad deze rustig in de koekenpan rondom goudbruin aan. Leg de rollade daarna op een bakplaat met een beetje bakboter uit de pan. Rits de tijm en strooi dit over de rollade. Bewaar een beetje tijm. Doe de rollade ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Kruis met een scherp mesje de tomaten en vouw de buitenkant open zodat het vruchtvlees zichtbaar wordt. Doe er een beetje tijm, peper, zout en een druppeltje olijfolie op. Leg de tomaatjes ca. 10 minuten voordat de rollade eruit kan naast de rollade op een bakplaat in de oven.
Risotto: snipper de sjalotjes, hak de knoflook fijn en snij de venkel knol in kleine blokjes. Doe 2 eetlepels olijfolie in de wokpan en fruit de sjalotjes en knoflook. Laat daarna de venkel meefruiten en blus het geheel af met de witte huiswijn. Voeg hierna de risotto rijst toe. Doorroeren tot de wijn is opgenomen. Voeg vervolgens 3 soeplepels warme kippenbouillon toe. Goed doorroeren. Als het geheel dik begint te worden in ca. 5 stappen de rest van de kippenbouillon toevoegen. Voeg hierna de kookroom en risotto toe. Roer het geheel door en houd het warm. Snij de rollade in plakken. Doe een schep risotto in een diep, voorverwarmd bord. Leg de gesneden rollade en 2 gepofte tros cocktailtomaten op de risotto. Garneer met een stukje venkel. Eet smakelijk!

TIP:

Wijntip: Italiaanse Verdicchio dei Castelli Anfora Terrazzano