Vegetarisch kruimgehakt, Indiase curry met verse ananas, basmati rijst

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

2 pakjes quorn fijngehakt

1 Poiesz nasipakket

½ Spaanse rode peper

2 theelepels Verstegen Hot Curry

1 flesje Inproba kokosmelk

2 tenen verse knoflook

1 zakje veldsla

1 komkommer

1 bakje verse bieslook

3 eetlepels Bertolli olijfolie
2 eetlepels azijn

4 koffiekopjes Basmati rijst

1 verse Ananas

Geraspte schil van een ¼ limoen

Bereidingswijze

Begin met het koken van de Basmati rijst, doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking (1 koffiekopje rijst per persoon is genoeg). Doe 2 eetlepels olijfolie in de wok. Plet 2 teentjes verse knoflook en hak deze fijn. Snijd het topje van de Spaanse peper eraf en verwijder alle pitjes door de peper tussen de handpalmen te houden en een rollende beweging te maken. Snij een halve peper in dunne reepjes, voor een extra pittige curry gebruik je een hele peper. Doe het kruimgehakt in de hete olijfolie en voeg de gehakte knoflook en peper toe. Schud het kruimgehakt goed om en voeg daarna het complete nasipakket toe. Roer het goed door elkaar en laat het gedurende 1 minuut roerbakken. Voeg daarna 2 theelepels Verstegen hot curry toe en meng dit door de groenten. Blus het af met het flesje kokosmelk en laat het op een zacht pitje staan.

Verwijder de kuif van de verse ananas en maak mooie schijven met de handige ananasschiller van Poiesz. Er komt een beetje ananasvocht vrij, giet dit bij de vegetarische curry. Snijd de ananas in blokjes en doe dit door de curry.

Maak de curry op smaak met een beetje zout en peper.
Voor de komkommersalade met veldsla schilt u een komkommer, snijd de komkommer in de lengte door en verwijder met een theelepeltje de pitjes. Snijd de helften van de komkommer in halve ringen, snijd de bieslook heel fijn met een scherp mes en strooi dit over de komkommer. Maak de komkommer op smaak met peper en zout, 1 deel azijn en 2 delen olijfolie. Even laten intrekken en serveren bij de curry met de veldsla.

 

Opmaak:
Maak een timbaaltje rijst per persoon. Doe dit door een koffiekopje met een beetje olijfolie in te smeren, de rijst er stevig in de drukken en tik het timbaaltje op het bord. Schep de curry op het bord en doe de komkommer met de veldsla erbij. Maak het gerecht af door de schil van ¼ limoen er overheen te raspen.

TIP:

Wijntip: Peter Mertes Lizard Riesling wijn