Vegetarische schnitzel met Worcestershiresaus geserveerd met champignon roerbakmix
Boodschappenlijstje

4 personen

4 Valess vegetarische schnitzels

1 zak à 350 gram Poiesz champignon roerbakmix

1 zak à 425 gram Poiesz bourgondische aardappeltjes

1 rode paprika

1 schaal à 20 gram bieslook

1 ui

200 ml Melkunie Halfvolle melk

100 gram Campina ongezouten roomboter

200 gram Bon Appetit belegen geraspte kaas

100 ml Blue Band finesse light voor koken

2 eetlepels Perfekt bloem

Lea & Perrins Worcesterhiresaus

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Verhit 50 gram roomboter in een koekenpan. Bak hierin de aardappeltjes goudbruin. Snipper ondertussen 1 ui fijn. Laat 50 gram roomboter smelten in een pan. Fruit hierin de uitjes aan. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer dit door totdat alle bloem is opgenomen door de boter. Giet 200 ml melk erbij. Roer dit glad. Laat dit ca. 10 minuten op laag vuur koken, zodat de saus indikt. Zeef deze saus glad. Voeg de kookroom, een paar druppeltjes Worcestershiresaus en de kaas toe aan de saus. Roer dit goed door totdat alle kaas gesmolten is. Houdt de saus apart.

 

Verhit 2 eetlepels vloeibare bakken en braden in een koekenpan en bak hierin de schnitzels krokant. Verhit 2 eetlepels vloeibare bakken en braden in een koekenpan en voeg de roerbakgroenten toe. Roerbak dit kort. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes. Snijd ook de bieslook fijn. Voeg de paprikablokjes en de bieslook toe aan de saus. Roer dit goed door.

 

Opmaken

Leg op elk bord een grote schep roerbakgroenten met daar bovenop een schnitzel. Leg er een schep aardappeltjes naast. Giet naar smaak de saus over de groenten en schnitzel. 

Wijn: Gallo Winemaker’s Seal California rode wijn

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.