Waddenmosselen met spaghetti en tomaten uit de oven

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 bak à 2 kilo Waddenmosselen

1 schaal à 30 gram platte peterselie

1 bak à 175 gram Poiesz gesnipperde uien

2 teentjes verse knoflook (net à 2 bollen)
1 zak à 300 gram Poiesz prei fijn
1 schaal à 300 gram cocktail trostomaten
1 schaaltje à 20 gram Poiesz rozemarijn
1 zak à 100 gram Poiesz kropsla mix
1 bakje à 95 gram Fresh Friend thousand island dressing

1 pak à 390 ml Heinz tomatenblokjes

1 pak à 500 gram Grand’Italia spaghetti all’uovo

Perfekt kappertjes (pot à 100 gram)

Bertolli olijfolie (fles à 500 ml)

Verstegen zout en 4-seizoenen peper
Droge witte huiswijn (flesje à 250 ml)

Bereidingswijze

Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart. Snijd ondertussen de trostomaten aan de bovenzijde kruisling in en vouw ze open. Snijd de rozemarijn fijn, leg een klein beetje rozemarijn apart en doe de rest, samen met wat peper en zout in de opengevouwen tomaten. Giet een beetje olijfolie in de tomaten en zet ze ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180ºC.

Hak de peterselie fijn. Druk met een plat mes op de teentjes knoflook. Snijd de harde uiteinden eraf, verwijder het schilletje en snijd de knoflook fijn. Verhit twee eetlepels olijfolie in een wokpan en fruit hierin de uitjes en de knoflook licht aan. Voeg 3/4e deel van de prei en de peterselie toe. Hussel alles goed doorelkaar en blus af met een beetje droge witte huiswijn. Laat dit even inkoken en voeg daarna de Heinz tomatenblokjes toe. Roer het geheel goed door en breng het op smaak met peper en zout. Doe de overgebleven rozemarijn en de mosselen in de wokpan. Schep alles goed om en laat het geheel koken totdat de mosselen open gaan staan.
Breng ondertussen de spaghetti op smaak met een paar eetlepels olijfolie, twee eetlepels kappertjes en de overgebleven prei. Voeg peper naar wens toe, hussel alles om en verwarm het geheel.
Schep de spaghetti op een voorverwarmd bord. Leg de mosselen en tomaatjes op de spaghetti. Leg wat kropsla op het bord met een beetje thousand island dressing. Giet een beetje saus van de mosselen over het gerecht. Eet smakelijk!

TIP:

Wijntip: Casteltorre chardonnay Italiaanse wijn