Waddenrundvlees entrecôte met champignonkruidensaus krieltjes en salade met Amelander dressing

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 Waddenrundvlees entrecôtes

4 bosuitjes

1 eetlepel peterselie, rozemarijn en bieslook (schaaltjes à 20/30 gram)

1 bakje à 250 gram Poiesz witte champignons

1 zakje à 100 gram Poiesz kropsla mix

1 zak à 450 gram Lekker Makkelijk mini krieltjes
Qualino pijnboompitjes (bakje à 25 gram)

Amelander honing/mosterd dressing (flesje à 250 ml)

1 eetlepel Maggi vloeibare jus (flacon à 195 ml)

½ pakje Campina room culinair (pakje à 200 ml)

Croma vloeibaar bakken en braden (fles à 450 ml)

Bertolli olijfolie voor bakken (fles à 500 ml)
Verstegen zout en 4-seizoenen peper

Bereidingswijze

Zorg dat de entrecôtes op kamertemperatuur zijn en laat het vet aan het vlees zitten. Verhit twee royale eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes goudbruin. Doe ondertussen naar smaak zout en 4-seizoenenpeper op beide kanten van de entrecôtes. Verhit twee royale eetlepels Croma in de koekenpan en schroei de entrêcotes dicht: draai het gedurende drie minuten om in de koekenpan. Leg de entrecôtes vervolgens op een bakplaatje. Giet hier een beetje bakboter uit de pan overheen en doe aluminiumfolie over de entrecôtes. Laat ze minstens tien minuten rusten. Bewaar de rest van het bakboter voor de champignonkruidensaus.

Snijd de champignons in vieren en bak ze goudbruin in het bewaarde bakboter. Voeg hier één eetlepel vloeibare jus aan toe. Roer het goed door elkaar en blus af met een klein beetje water. Voeg een half pakje room culinair en 4-seizoenenpeper naar smaak toe en houd de saus warm. Snijd de bosuitjes, peterselie, bieslook en rozemarijn en zet dit apart. Verhit een druppeltje olijfolie in een pan en bak een half bakje pijnboompitjes goudbruin. Zet dit apart en laat het afkoelen. Voeg de gesneden kruiden toe aan de saus en verwarm het geheel. Voeg het vocht van de entrecôte bij de champignonkruidensaus en roer het goed door.

Leg de krop sla mix op het bord. Giet de honing/mosterd dressing eroverheen en garneer het met pijnboompitjes. Leg de entrêcote op het bord en giet de champignonkruidensaus eroverheen. Schep de krieltjes op het bord. Eet smakelijk!

TIP:

Wijntip: La Châsse rouge Franse wijn