Wiener Rosbraten met gebakken aardappelen met rozemarijn, gemengde kropsla, tomaten
Boodschappenlijstje

4 personen

4 Waddenrundersteaks

200 gram Poiesz gesneden uienringen

2 theelepels Verstegen paprikapoeder mild

200 ml Heinz tomato frito

1 Maggie rundvlees bouillonblokje

2 eetlepels Melkan crème fraîche

1 zak à 600 gram Lekker Makkelijk aardappelschijfjes

2 theelepels Poiesz rozemarijn

Perfekt vloeibaar culinair

1 kropsla

4 tros cocktailtomaten

2 eetlepels Poiesz bieslook

Perfekt olijfolie extra vierge

Tromp & Rueb kruidenazijn

1 bakje à 250 gram Bieze Hollandse rauwkost

Verstegen peper en zout

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Laat het vlees ca. 20 à 30 minuten buiten de koelkast op kamertemperatuur komen en bestrooi de Waddenrundersteaks aan beide kanten met peper en zout.

Verhit een koekenpan met een eetlepel vloeibaar culinair en zet dit op zacht vuur. Bestrooi 200 gram uien met een beetje zout en bak de uitjes goudbruin in de koekenpan. Blijf het omscheppen en zet het vervolgens op laag vuur apart. Bak intussen in een andere koekenpan de aardappeltjes met een eetlepel vloeibaar culinair goudbruin.

Bereid ca. één bouillonblokje volgens de bereidingswijze op de verpakking in een pannetje en zet de bouillon apart.

Verhit een royale hoeveelheid vloeibaar culinair in een koekenpan en bak de waddenrundersteaks ca. twee minuten aan beide kanten in de koekenpan. Blijf tijdens het bakken de steaks met de tang verplaatsen, druk ze hierbij lichtjes aan. Laat de steaks vervolgens ca. 15-20 minuten ‘rusten’ op een bakplaatje met een beetje bakboter erover, afgedekt met aluminiumfolie.
Voeg ca. 2 royale theelepels paprikapoeder bij de overige bakboter van de steaks. Laat de poeder al roerend op laag vuur oplossen. Blus af met ca. 200 ml tomato frito en drie grote eetlepels bouillon. Roer de ingrediënten goed door en voeg als laatste twee royale eetlepels crème fraiche toe. Roer dit door totdat de crème fraîche is opgelost. Maak de saus eventueel nog wat extra op smaak en zet het vervolgens apart.

Snijd ca. twee eetlepels bieslook en twee theelepels rozemarijn fijn. Doe voor de dressing twee delen olijfolie en één deel azijn met een klein beetje zout en peper en de gesneden bieslook in een grote kom. Roer de ingrediënten door en de dressing is klaar. Was de sla en slinger deze droog in de slacentrifuge. Snijd vier tomaten en leg deze bij de sla op het bord. Strooi als laatste de rozemarijn over de gebakken aardappeltjes.

Verwarm een oven voor op 180 graden en stop, wanneer de steaks zijn afgekoeld, deze nog ca. 3 tot 5 minuten in de oven.

Leg de steak op een bord, garneer met een royale schep uien en een juslepel paprikasaus. Haal de slablaadjes door de dressing en leg ze op het bord. Garneer de blaadjes met een paar plakjes tomaat en rauwkostsalade. Serveer met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!

Wijntip: Marquis de St. Félix Merlot

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.