Winterse spruitjesstamppot met verse Noorder worst, spekjes en jus

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 verse Noorder worsten
200 gram ambachtelijk gerookte spekjes
500 gram Poiesz spruiten
500 gram Peka stamppot aardappelen
50 gram Campina ongezouten roomboter
1 theelepel Marne grove mosterd
1 theelepel Melvita bloemenhoning
1 eetlepel Maggi jus smaakmaker naturel
Paar druppels Lea & Perrins Worcestershire sauce
Verstegen zeezout
Becel koken, bakken en braden vloeibaar

Bereidingswijze

Breng een pan water aan de kook. Doe de worsten in de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Haal zodra het water kookt de worsten uit de pan en droog deze af met keukenpapier. Door de worsten te wellen kan de vulling niet meer uit de saucijs knappen. Bak de spekjes en maak ondertussen de spruitjes schoon. Houd een paar spruitschilletjes apart voor de garnering. Kook de spruitjes en de aardappelen met een beetje zout.
Houd de uitgebakken spekjes apart en laat ze afkoelen. Maak de koekenpan niet schoon, het spek heeft veel smaak achter gelaten in de pan. Verhit 2 eetlepels boter in deze koekenpan en braad de worsten goudbruin. Blus de worsten af met een beetje water en voeg 1 eetlepel Maggi jus smaakmaker toe. Houd de worsten warm.
Giet de spruitjes en aardappels af. Doe de aardappels en de spruiten bij elkaar. Stamp het geheel fijn. Breng de stamppot op smaak met een theelepel mosterd, een paar druppels Worcesterhire sauce, een klontje boter en een theelepel honing. Voeg de spekjes toe en roer alles door elkaar. Kook de spruitschilletjes kort.

Opmaken:
Leg een schep stamppot op het bord. Snijd de worst in een schuine plak en leg deze tegen de stamppot aan. Giet er een schepje jus over en garneer het met de spruitschilletjes.

TIP:

Wijntip: La Châsse Du Pape Tradition rouge