Wrap met hoemoes, avocado, farmer rauwkost en dipsaus met verse koriander en limoen

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 rode paprika

1 bakje à 250 gram Bieze farmer rauwkost salade

2 eetrijpe avocado’s

1 zakje à 75 gram Poiesz veldsla

Verse koriander (schaal à 20 gram)

2 limoenen

4 Tex Mex wraps original (verpakking à 6 stuks)

1 bakje à 200 gram Maza hoemoes

1/2 beker Alpro nature (beker à 500 gram)

Ca. 1 theelepel Louisiana tabasco (pot à 57 ml)

Verstegen zout (molen à 40 gram)

Bereidingswijze

Halveer de avocado’s door met een scherp mes rondom de pit te snijden en de helften uit elkaar te draaien. Verwijder de pit en de schil van de avocado en snijd de helften in lange reepjes. Snijd een limoen doormidden en knijp de helften uit over de gesneden avocado’s. Maak de paprika schoon. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in hele dunne reepjes en daarna in kleine blokjes - zodat je de wrap straks gemakkelijk op kunt rollen. Zet de paprikablokjes apart. Leg de wrap op een snijplank en besmeer deze royaal met hoemoes. Doe hier een aantal blaadjes veldsla en een beetje paprika overheen. Rol de wrap daarna strak op en snijd de uiteinden schuin eraf. Snijd vervolgens de wrap schuin doormidden.

Snijd de koriander fijn. Doe voor de bereiding van de dipsaus een halve beker Alpro nature en de gesneden koriander in een kom. Giet er tabasco bij naar smaak en roer goed door. Rasp boven de kom met een rasp ca. een halve schil van een limoen. Snijd de limoen daarna door tweeën en knijp de limoen uit boven de kom. Roer goed door elkaar en breng de dipsaus eventueel extra op smaak met een beetje zout naar wens.

Leg de farmer rauwkost salade en de plakjes van een halve avocado op een bord en bestrooi dit met een klein beetje paprikablokjes. Doe een beetje dipsaus in een bakje en zet deze op het bord. Leg als laatste de gesneden wraps erbij. Eet smakelijk!

 

TIP:

Wijntip: Hardy’s VR chardonnay