Zalm met kruidenkorst tagliatellepasta, tomatensaus met doperwtjes en garnalen

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 stukken zalm met huid  à ca. 150 gram
1 zak à 500 gram Klaas Puul diepvries wokgarnalen
1 schaal à 20 gram Peterselie,
1 schaal à 20 gram dille
1 schaal à 20 gram bieslook
Halve citroen
400 gram Perfekt Tagliatellepasta
200 gram Bio+ diepvries erwten fijn
100 ml Blue Band Finesse voor koken
1 pak à 390 gram Heinz tomaten blokjes
Perfekt paneermeel
Perfekt Vloeibare Culinair
Carbonell olijfolie

Bereidingswijze

Laat de garnalen een dag van te voren ontdooien in de koelkast.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Strooi zout en peper over de zalm, maar niet over de huid van de zalm. Snijd de kruiden fijn. Meng de kruiden met paneermeel. De verhouding is 1 deel kruiden en 1 deel paneermeel. Voeg 2 eetlepels vloeibare boter toe en citroensap van een halve citroen. Bedek het roze gedeelte van de zalm met een laagje kruidenmix. Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit de vloeibare culinair in de pan en schroei de zalm gedurende 6 minuten met de huid naar beneden. Haal de zalm uit de pan, leg deze op een bakplaatje en houd het braadvocht apart. Doe de zalm 5 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. Wok ondertussen de garnalen in olijfolie gedurende 3 minuten. Haal de huid van de zalm af door voorzichtig aan de huid te trekken.

Verhit het braadvocht van de zalm en blus dit af met de tomatenblokjes. Laat de tomatensaus koken en maak het romig met de Blue Band Finesse voor koken. Voeg de ontdooide doperwten toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Houd de saus warm.

TIP:

Wijntip Sensas Chardonnay