Zeeuwse mosselen geserveerd met wokgarnalen in een saus van room en tomaten

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

2 kg verse Zeeuwse mosselen
1 zak à 500 gram Klaas Puul wokgarnalen
1 zak à 200 gram Poiesz mosselgroenten
1 schaal à 300 gram cocktailtomaten
4 teentjes verse knoflook
125 ml Blue Band Finesse light kookroom
65 ml Huiswijn wit droog
4 theelepels Verstegen kerrie poeder
Verstegen zwarte peper
4 eetlepels Perfekt olijfolie
1 stokbrood

Bereidingswijze

Ontdooi de garnalen in de verpakking een dag van te voren, gedurende 12 uren, in de koelkast.
Doe 2 eetlepels olijfolie in de wok en voeg 2 teentjes gehakte verse knoflook toe. Zweet de knoflook aan en doe daarna de mosselgroenten erbij. Voeg 2 theelepels kerriepoeder toe en wok het geheel. Voeg nu de mosselen toe met het vocht wat in de verpakking zit.
Schud de mosselen net zolang om totdat ze open staan. Zet de mosselen apart. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C en maak het stokbrood alvast een beetje nat aan de bovenkant.
Breng nu de ontdooide garnalen op smaak met peper, kerrie en 2 teentjes gehakte knoflook. Laat dit even inwerken. Doe 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en schroei de garnalen. Blus dit af met het mosselvocht. Maak er een saus van door er een ½ flesje kookroom aan toe te voegen. Laat de saus met de garnalen zachtjes inkoken.
Snijd de cocktailtomaten in reepjes. Voeg op het laatste moment de tomaatreepjes toe aan de saus. Doe het stokbrood 5 minuten in de voorverwarmde oven en snijd het brood met een kartelmes in plakken. Presenteer de mosselen en de garnalen beide in een schaaltje en serveer daarbij het stokbrood.

TIP:

Wijntip: Marquis de Saint Felix blanc