Zoete aardappelstamppot met rookworst

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

verspakket zoete aardappelstampot

1000 ml water

100 ml halfvolle melk

1 Rookworst

Peper en zout

 

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de knoflook en ui. Schil de aardappelen en pastinaak en snij in gelijke stukken. Snij de prei in ringen. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snij fijn.
  2. Doe de groenten en kruiden bij elkaar in de pan en voeg het water en de groentebouillonblokjes toe.
  3. Breng aan de kook en kook met de deksel op de pan in 15 minuten op middelhoog vuur.
  4. Giet de groenten af en laat uitlekken. Doe de groenten terug in de pan en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot.
  5. Voeg de melk toe en bak nog 3 minuten op middelhoog vuur. Proef en breng op smaak met peper en zout.