Spaanse wokschotel met tuinbonen

Ingrediënten:

  • 700 gram tuinbonen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram chorizo (in reepjes)
  • 2 rode puntpaprika’s (in reepjes, zonder zaadjes)
  • 1 rode ui (in halve dunne ringen)
  • 450 gram krieltjes (koelvers)
  • 1 eetlepel tijm (alleen de blaadjes) of
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 100 milliliter vleesbouillon
  • 5 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
  • 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)

 

Bereidingswijze 

  • Kook diepvriestuinbonen circa 2 minuten of verse tuinbonen 3-4 minuten en giet ze af.
  • Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de chorizo 2-3 minuten.
  • Voeg de puntpaprika, ui, krieltjes en tuinbonen toe en roerbak circa 4 minuten.
  • Voeg de tijm en vleesbouillon toe. Verwarm tot de vleesbouillon bijna verdampt is.
  • Schep de tomatenreepjes erdoor en bestrooi met de peterselie.