Spaanse wokschotel met tuinbonen
Ingrediënten:
- 700 gram tuinbonen
- 3 eetlepels olijfolie
- 250 gram chorizo (in reepjes)
- 2 rode puntpaprika’s (in reepjes, zonder zaadjes)
- 1 rode ui (in halve dunne ringen)
- 450 gram krieltjes (koelvers)
- 1 eetlepel tijm (alleen de blaadjes) of
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 100 milliliter vleesbouillon
- 5 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
- 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
Bereidingswijze
- Kook diepvriestuinbonen circa 2 minuten of verse tuinbonen 3-4 minuten en giet ze af.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de chorizo 2-3 minuten.
- Voeg de puntpaprika, ui, krieltjes en tuinbonen toe en roerbak circa 4 minuten.
- Voeg de tijm en vleesbouillon toe. Verwarm tot de vleesbouillon bijna verdampt is.
- Schep de tomatenreepjes erdoor en bestrooi met de peterselie.