Zomerse maaltijdsalade Niçoise met stokbrood en roomboter

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

150 gram sperzieboontjes
100 gram gesneden uiringen
4 cherry trostomaten
100 gram Poiesz aardappelblokjes
1 zak à 100 gram zachte kropslamix
Halve komkommer
2 eieren
2 blikjes à 160 gram John West tonijn in olijfolie
4 eetlepels Carbonell groene olijven uit pot zonder pit
3 eetlepels Calvé mayo 3% vet
1 stokbrood
Campina ongezouten roomboter
Verstegen zwarte peper

Verstegen zeezout

Bereidingswijze

Ontvel de tomaat door de tomaat aan de onder- en bovenkant in te kruizen en 20 seconden onder te dompelen in kokend water. Doe de tomaten vervolgens in een pan met koud water en verwijder de schil. Snijd de tomaten in reepjes en doe ze in een kom. Punt de boontjes en kook ze beetgaar in water met een snufje zout. Voeg de voorgegaarde aardappelblokjes en de uienringen bij de tomaat. Snijd de komkommer door de midden en verwijder met een theelepeltje de zaadjes. Snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes en doe het bij de andere gesneden ingrediënten. Laat de olijven uitlekken en halveer de olijven. Doe ook deze bij de andere ingrediënten in de kom. Haal de beetgare boontjes uit het water en trek de boontjes in 2 helften. Vermeng de boontjes met de overige ingrediënten.
Kook ondertussen 2 eieren gedurende 7 minuten. Maak de blikjes tonijn open en knijp de olijfolie uit het blikje. Houd de olie apart voor het aanmaken van de sla. Voeg de tonijn toe aan de ingrediënten in de kom. Meng alle ingrediënten in de kom voorzichtig door elkaar. Breng het geheel op smaak met zout, peper en 2 eetlepels mayonaise.

 

Dresseer de sla op het bord. Breng de sla op smaak met de olie van de tonijn. Dresseer de Niçoise salade op de kropsla. Snijd de eieren in partjes. Garneer het gerecht met ei, een lepeltje mayonaise en tomaat. Serveer er stokbrood met roomboter bij en maak de maaltijdsalade compleet met een koel glas rosé.

TIP:

Wijntip: Marquis de Saint Felix Rosé