Zuurkoolstamppot met varkensfiletlapje spekjes en verse ananas
Boodschappenlijstje

4 personen

4 varkensfiletlapjes
1 bakje à 250 gram ambachtelijke spekreepjes
1 pak à 500 gram Poiesz verse zuurkool uit ‘t vat
1 kilo vastkokende Roseval aardappels
1 verse ananas
1 eetlepel Maggi jus verbeteraar
1 eetlepel Marne grove mosterd pittig
3 eetlepels Croma vloeibare bakken en braden
1 klontje Campina ongezouten roomboter
2 Verstegen laurierblaadjes
Verstegen zeezout
Verstegen zwarte peper

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Doe de zuurkool, 2 laurierblaadjes en een scheut water in een pan. Laat dit gaar stoven in ca. 20 minuten. Schil de aardappelen en kook ze vervolgens gaar in ruim water.

Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan. Houdt ze vervolgens apart. Breng de varkensfiletlapjes op smaak met zout en peper. Doe een 3 eetlepels vloeibare bakken en braden in de pan waarin ook de spekjes zijn gebakken. Bak hierin de varkensfiletlapjes goudbruin. Houdt de varkensfiletlapjes apart in aluminiumfolie. Maak vervolgens een jus van het braadvocht. Doe een eetlepel jusverbeteraar, een eetlepel mosterd en 100 ml water bij het braadvocht. Roer dit door. Haal het vruchtvlees uit de ananas met een ananassnijder en snijd de ananas in schijven.

Haal de laurierblaadjes uit de pan met zuurkool. Giet de zuurkool en de aardappels af. Stamp de aardappelen fijn. Meng de zuurkool samen met een klontje boter door de gestampte aardappelen. Roer ook de spekjes door de stamppot.

Opmaken
Leg op elk bord een schep zuurkoolstamppot. Leg er een varkensfiletlapje naast en een schijf ananas bovenop. Giet als laatste een beetje jus over de zuurkoolstamppot en het filetlapje.

Wijntip: Las Primas Gran Familia airen verdejo

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.