Asperges met basilicumsaus en serranoham

Ingrediënten voor 3 perso(o)n(en)

  • 1 kilogram witte asperge (geschild)

  • 1 theelepel suiker

  • 3 eieren

  • 4 eetlepels vloeibaar bakproduct

  • 450 gram minikrieltjes

  • 1 zakje saus voor asperges

  • 1 bosje verse basilicum (fijngehakt)

  • 75 gram jonge bladsla (zakje)

  • 2 rode uien (grof gesnipperd)

  • 200 gram serranoham

  • 4 zongedroogde

Bereidingswijze

  1. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Breng in een grote pan (of speciale aspergepan) ruim water aan de kook met 1/2 theelepel zout en de suiker. Kook de asperges circa 5 minuten.

  2. Schakel de warmtebron uit, leg een deksel op de pan en laat de asperges 15-20 minuten in het hete water nagaren, afhankelijk van de dikte.

  3. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard.

  4. Verhit het bak- product en bak hierin de krieltjes in circa 10 minuten bruin en knapperig.

  5. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de basilicum erdoor. Pel de eieren en halveer ze.

  6. Verdeel de sla over grote borden en bestrooi met wat ui. Leg de asperges met de kopjes naar één kant op de sla en schep de saus erover. Leg de plakjes serranoham erop. Garneer met de halve eieren en zon- gedroogde tomaat. Serveer de krieltjes erbij.